Majamsty Trio zatvorio Intime Jazz Fest

Majamsty Trio

Epska, sinematična i dramatična muzika, kako mnogi nazivaju muziku koju stvara “Majamsty Trio”, potpuno je preuzela pažnju i emocije publike na zatvaranju prvog “Intime Jazz Festa” u koncertnoj sali Banskog dvora Kulturnog centra.

Za svega nekoliko godina postojanja, “Majamsty Trio” se etablirao kao jedan od najznačajnijih domaćih džez sastava mlađe i srednje generacije. Tajna njihovog uspjeha i kreativnih dostignuća nalazi se u netipičnom džezerskom sazrijevanju glavne pokretačke snage benda – novosadske autorke i pijanistkinje Maje Alvanović.

Najbolje što znaju publici su se pored Alvanovićeve predstavili i kontrabasista Ervin Malina i bubnjar Lav Kovač.

Ovaj iskusni trio je publici ponudio repertoar sastavljen isključivo od autorskih kompozicija.

– Repertoar je sastavljen od kompozicija sa dva naša albuma – sa albuma “Mistyland” iz 2011. godine i albuma “Love” iz 2014. godine. Cijelu turneju smo tako organizovali da sviramo neke stvari koje nas najbolje predstavljaju, i da upoznamo ljude s našim radom – kazala je Maja Alvanović.

Alvanovićeva je rekla da je ovo prvi put da nastupa u Banjaluci i da joj se dopala koncepcija ovog festivala.

– Divna mi je zamisao da nastupaju solisti, i baš me zanima kako će se odvijati dalje, narednih godina. Originalno je i svima kojima sam rekla gde nastupam je zvučalo zanimljivo – rekla je Alvanovićeva.

Organizator festivala i direktor Mladen Matović je u potpunosti zadovoljan prvim izdanjem i nada se da će i ovaj festival postati tradicionalna manifestacija.

– Prvi festival džez muzike “Intime Jazz Fest” u potpunosti je ispunio naša očekivanja kao organizatora i iskreno sam ponosan na ovu muzičku čaroliju u kojoj smo svi zajedno uživali puna četiri dana. Maksimalna posjećenost svih koncerata u okviru festivala kao i veoma pozitivni komentari na prateće aktivnosti koje smo u saradnji sa banjalučkim Combine Quartetom nakon svake koncertne večeri organizovali u klubu City Pub, daju nam istinski “vjetar u leđa” da istrajemo u svojoj namjeri da ovaj festival postane tradicionalna manifestacija na koju ćemo svi zajedno biti ponosni – kazao je Matović.

Džez princeza

Ni banjalučki pijanista Arsen Čarkić nije štedio lijepe riječi kada se govori o radu Maje Alvanović i njenog benda.

– Večeras u Banskom dvoru, nakon trojice džez pijanista, za klavirom je jedna divna dama, čiju muziku karakteriše beskrajna kreativnost, topao emotivni izraz i izrazito maštovit i inspirativan pristup, pravo “muzičko putovanje” a Maja je prava džez princeza, kazao je Čarkić.