Lukašenko pisao Dodiku: Uvjeren sam da ćete uspjeti

Predsjednik Republike Bjelorusije Aleksandar Lukašenko uputio je pismo podrške srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku u borbi protiv epidemije virusa korona.

“Upućujem iskrenu podršku i solidarnost Vama i Vašem narodu. Uvjeren sam da će efikasne mjere, koje su preduzete u Vašoj zemlje protiv širenja virusa Kovid-19, uspjeti”, istakao je Lukašenko u pismu upućenom Dodiku.

Predsjednik Bjelorusije naveo je da su se danas sve države svijeta ujedinile u borbi protiv ovog virusa, i po pitanju zdravstvene i životne zaštite svojih građana.

“Bjelorusija nije izuzetak. Aktivno sarađujemo sa međunarodnom medicinskom zajednicom i otvoreno razmjenjujemo iskustva i dostignuća. Takođe, naša zemlja se obratila i za pomoć partnerima i organizacijama, te uspostavila privremena ograničenja za izvoz proizvoda medicinske namjene”, nagasio je Lukašenko.

On je izrazio uvjerenje da će zajedničkim naporima uspješno biti prevaziđene sve teškoće kako bi se vratili uobičajenom životu.

“Poštovana ekselencijo, uz izraze dubokog poštovanja, primite moje želje za dobro zdravlje i snagu Vas i Vašeg narod u ovo teško doba”, poručio je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko u pismu upućenom srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.