Majka natjerala djevojčicu da radi zadaću, prolaznik zvao policiju

Policija na Floridi koja prima svakakve pozive dobila je jedan toliko neobičan da kažu da im je prelio čašu i sve ih ostavio bez riječi. Naime, oni su morali da reaguju zbog očajne djevojčice koja je morala da uradi domaći zadatak.

Nakon poziva čovjeka koji je radio na održavanju i zastrašujuće informacije da je vidio poziv za pomoć policija je izašla na lice mjesta, prenose američki mediji.

Ono što su vidjeli nazvali su šlagom na torti svih gluposti koje su im se desile do tada. Stigli su po pozivu jer je neko vidio da na jednom prozoru piše “Upomoć, izbavite me odavde”.

Desetogodišnjakinja je napravila taj “transparent” i stavila ga u prozor kada ju je majka natjerala da ode u sobu i uradi domaći zadatak iz matematike.

Policija jedog od okruga u Sjevernom Napulju na zapadoj Floridi napisala je na Fejsbuku da su bili srećni što niko nje bio u opasnosti.

Jedan od policajaca je, kako djevojčici ne bi palo na pamet da opet natjera nekoga da zove 911, dao svoj lični telefon da ga zove ako ne zna da riješi nešto iz matematike.