Žena greškom proglašena mrtvom: Porodica ne zna čiji pepeo su im dali

Jedna 74-godišnja stanovnica Ekvadora koja je greškom proglašena žrtvom epidemije korona virusa u toj zemlji ipak je živa, a do zabune je došlo usljed zamjene identiteta u bolnici u kojoj je liječena od respiratornih problema.

Pošto je prošlog mjeseca obaviještena o njenoj smrti, porodica Albe Maruri dobila je i njene navodne posmrtne ostatke poslije kremacije, prenosi BBC.

Međutim, Marurijeva se u četvrtak u bolnici probudila iz tronedjeljne kome, zatraživši od ljekara da telefonom pozovu njenu sestru. Članovi njene porodice bili su presrećni kada su saznali da je ona ipak živa, ali sada ne znaju čiji pepeo se nalazi u njihovom stanu.

Nećak Marurijeve izjavio je da je, poslije njene navodne smrti, porodici u mrtvačnici bolnice pokazano tijelo žene koja je donekle ličila na nju, ali da ipak nisu mogli da uoče da je riječ o grešci budući da su, zbog opasnosti od zaraze, teijlo vidjeli samo iz daljine.

Bolnica u Gajakilu, epicentru zaraze korona virusom u Ekvadoru, izvinila se porodici zbog greške, prouzrokovane haotičnim stanjem u toj ustanovi po izbijanju epidemije.

U Ekvadoru je zabilježeno više od 22.000 slučajeva COVID-19, a broj preminulih je blizu 600.