Prijem za policajce: Rizikovali svoj život da bi spasili tuđi

Hrabri policajci

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, organizovao je danas prijem za 19 hrabrih policijskih službenika koji su ove godine prilikom obavljanja dužnosti pokazali koliko su profesionalni ali i humani, rizikujući svoj život da bi spasili tuđi.

Lukač je rekao da je to tradicionalni prijem za hrabre policajce koji svojim činom ne prezentuju samo sebe i uniforme, već i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ističe da su oni garant bezbjednosti i primjer onog najljepšeg što policija u RS ima.

“Zahvalan sam policajcima na hrabrim djelima i siguran sam i da je ovakvih policajaca još mnogo u MUP-u RS”, kazao je Lukač.

Sifet Okić, policajac iz Policijske stanice Doboj 2 jedan je od onih koji su danas nagrađeni za svoj hrabri čin jer su se, nakon saobraćajne nezgode u kojoj je automobil sletio u rijeku Spreču, kolega i on spustili niz obalu i spasili život licu koje je bio zarobljeno u autu.

Draganu Samardžiću pripadniku Jedinice za podršku u PU Trebinje kako kaže svašta je prolazilo kroz glavu kada je bio u veoma teškoj i neizvjesnoj situaciji jer je otac prijetio da će ubiti svojih troje djece.

On je svojim tijelom zaklonio djecu kada je otac bacio bombu, a na svu sreću ona nije eksplodirala.

Trivun Nemanja i njegov kolega Đorđe Elek takođe iz Jedinice za podršku u PU Trebinje spasili su dva dječaka koji su ostali zarobljeni na betonskom postolju jednog od stubova mosta nakon naglog porasta vodostaja dok su pecali na Drini.

Kako ističe Nemanja, utom poduhvatu im je pomoglo to što su se bavili raftingom.