Katar ervejz ponovo traži stjuardese iz BiH

Qatar Airways
Qatar Airways

Jedna od najboljih avio-kompanija u svijetu “Katar ervejz” (Qatar Airways) u potrazi je za kabinskim osobljem, a za posao iz snova mogu da se prijave i nezaposleni iz BiH.

Prijave se podnose putem zvanične internet stranice ove renomirane avio-kompanije, a razgovor sa kandidatima biće obavljen sutra u sarajevskom hotelu “Radon plaza”.

Oni koji prođu konkursnu proceduru moraju biti spremni da se presele u Dohu, gdje se nalazi sjedište “Katar ervejza”, a kompanija nudi dobru platu, zdravstveno osiguranje, smještaj i mogućnost napretka.

Osobe koje žele da apliciraju na poziciju stjuardese moraju imati najmanje 21 godinu i minimalno srednjoškolsko obrazovanje. Od budućeg kabinskog osoblja traži se i da tečno govori i piše engleski jezik, te da je odličnog zdravstvenog stanja i da može dohvatiti visinu od 212 centimetara na vrhovima prstiju.

– Tražimo kandidate koji mogu pratiti našu misiju, a to je da budemo “izvrsni u svemu što radimo”. Večera u Parizu, ručak u Njujorku, doručak u Montrealu, dok krstarite širom svijeta na 40.000 stopa u nekom od najmodernijih aviona su samo neki od benefita posla koji nudimo – navedeno je u oglasu pomenute avio-kompanije.