Ljekar UKC-a Dragan Vojvodić preminuo nakon borbe s virusom korona

BANJALUKA – Specijalista interne medicine, supspecijalista nefrolog dr Dragan Vojvodić preminuo je danas, nakon mjesec dana borbe sa novim korona virusom, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra RS.

“Ljekari, osoblje i svi zaposleni u našoj ustanovi imali su privilegiju što su poznavali uvaženog ljekara i imali priliku da sa njim sarađuju. Bio je vrhunski profesionalac, pun etike i odgovornosti prema onima kojima je to bilo najpotrebnije, a to su naši pacijenti.  Dr Vojvodić bio je čovjek bez zadrške, odan svojoj profesiji i liječenju pacijenata. Spadao je u ljude koji zrače istovremeno i autoritetom i skromnošću, prepoznatljiv po svom entuzijazmu”, navodi se u saopštenju.

Ističu da je svoju predanost pacijentima i ljekarskoj profesiji pokazao je i ovaj put, kada nije odstupio od humane dužnosti iako je bio u rizičnoj kategoriji ljudi po novi korona virus.

Dr Dragan Vojvodić rođen je 4. januara 1959. godine u Vrbljanima, opština Ribnik. Radio je u Klinici za unutrašnje bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, u Odjeljenju nefrologije. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Banjaluci, a supspecijalizaciju iz oblasti nefrologije završio je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu. Svoju profesionalnu karijeru započeo je u Domu zdravlja u Ključu, a nastavio u Centru za medicinska istraživanja- Medicinska elektronika u Banjaluci, potom u Internacionalnom centru za dijalizu Banja Luka.

Od 2009. godine bio je stalno zaposlen u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Autor je i koator više stručnih i naučnih radova iz oblasti nefrologije. U nekoliko saziva bio je poslanik Narodne skupštine Republike Srpske. Kao ljekar, bio je učesnik rata od 1992. do 1996. godine i odlikovan je Ordenom krsta milosrđa.

Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece.

“Poslovodstvo UKC RS u ime zaposlenih u našoj ustanovi izražava duboko žaljenje za izgubljenim životom kolege i radnika, a porodici preminulog ljekara upućuje iskreno saučešće”, stoji u saopštenju UKC-a RS.