Otkriveno koliko Miloš Biković zaradi dnevno na snimanju u Rusiji

Miloš Biković s filmom “Sluga“ nije samo ušao u istoriju ruske kinematografije već je postao najplaćeniji glumac u Rusiji.

Srpski glumac, kako prenosi ruski portal 5-TV.ru, po zaradi je prestigao kolegu Aleksandra Petrova, miljenika ženske publike, koga su i gledaoci u Srbiji zavoljeli u filmovima “Led“, “Led 2“, “Sila privlačnosti“, “Invazija“ i “T-4“.

Jedan Bikovićev dan na setu koštao je producente filma “Sluga“ 420.000 rubalja (oko 5.200 eura). Budući da je snimanje ove komedije trajalo 39 dana, računica kaže da je srpski glumac zaradio više od 200.000 eura.

Milošu je dobru poziciju i na ruskom tržištu omogućio Nikita Mihalkov ulogom u “Sunčanici“, a visinu njegovog honorara obezbijedila mu je popularnost koju je stekao ulogama u hit seriji “Kuhinja“, kao i filmovima “Led“ i “Izvan stvarnosti“.

S obzirom na to da je “Sluga“ postigao nezapamćeni uspjeh u Rusiji, zaradivši 50 miliona evra, u februaru je odlučeno da se snimi nastavak ove komedije. Prva klapa bila je zakazana za ljeto, ali zbog pandemije virusa korona postoji mogućnost da se ona odloži za drugi dio ove godine ili za 2021. Producenti još drže u tajnosti da li će Biković igrati i u nastavku.

Vodeći glumac ruske kinematografije bio je Danilo Kozlovski, zvijezda filma “Bezdušni“ i “Viking“, čija zarada na godišnjem nivou iznosi 1.250.000 eura. On je i dalje jedan od deset najplaćenijih glumaca u Rusiji.