Ostrvo plaća turistima noćenje i pola avionske karte samo da se vrate

Jedno ostrvo u Italiji nudi plaćanje polovine iznosa avionske karte, jedno noćenje u hotelu i karte za posjetu atrakcije po izboru, sa ciljem da podstakne turiste da se vrate.

Nakon Austrije, i Italija će uskoro izaći iz karantina, a vlasti već sada planiraju da uvedu određene pogodnosti za turiste kako bi ih namamili da posjete glavne turističke destinacije.

Tako je Sicilija, koja se nalazi na jugu Italije, osmislila jedinstvenim program pomoću koga planira da privuče strane posjetioce nakon 4. maja.

Ponude će biti dostupne na zvaničnom internet sajtu ostrva koji je posvećen turizmu.

Kako je poznato, za svaka tri noćenja u hotelu, turistima će biti pokrivena cijena iznosa jedne noći, zajedno sa ulaznicama za muzeje i druge arheološke lokacije, prenosi britanski San.

Vlada će uložiti 50 miliona evra za finansiranje programa, a poznato je da su u martu i aprilu mjesecu prijavljeni gubici u iznosu od milijardu evra.

Italija želi ponovo da privuče turiste nakon što se pandemija smiri. Ovo je prvi put da ostrvo Sicilija nudi ovoliko dobre ponude kako bi namamila ljude da ga posjete.

Italija je do sada prijavila 25.549 umrlih od korona virusa, zbog čega je došla na drugo mjesto na svijetu po broju smrtnih slučajeva.