Najbezbjednije mjesto u SAD: Gradić potpuno zaštićen od pandemije

Zbog svog veoma specifičnog geografskog položaja, Point Roberts, gradić smješten na malom poluostrvu, najzaštićenije je mjesto od pandemije korona virusa u Sjedinjenim Američkim Državama, budući da ga od ostatka zemlje dijeli jedan zaliv, a jedinu kopnenu vezu ima sa Kanadom.

Pošto je granica sa Kanadom zatvorena za sve osim nephodnog saobraćaja, ovaj gradić je sada poput ostrva, što je populaciji od 1.300 stanovnika do sada pomoglo da se sačuva od opasnosti koju predstavlja COVID-19, jer registrovanih slučajeva i dalje nema, navodi londonski “Gardijan”.

“Ovo je vjerovatno najbezbjednije mjesto u zemlji”, kaže Pamala Šepard, 65-godišnja žiteljka ovog i inače prilično izolovanog mjesta, koje pripada američkoj državi Vašington.

Šef vatrogasne službe Kristofer Karlton kaže da su tokom prošle godine u ovo mjesto turisti i drugi posjetioci vikendom dolazili sa oko 2.000 automobila, ali da je broj vozila sada opao na manje od stotinu.

“Sa ekonomske tačke gledišta, to pričinjava štetu našoj zajednici, kao što je slučaj i sa svakom drugom koja trenutno doživljava isto, ali, u nekom smislu, to ujedno i štiti našu zajednicu”, rekao je Karlton, prenosi “Telegraf.rs“.