Policijskim službenicima u Srpskoj po 1.000 KM novčane pomoći

BANJALUKA – Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o isplati jednokratne novčane pomoći policijskim službenicima u Srpskoj u iznosu od 1.000 KM.

Kako je navedeno u saopštenju, Republički štab za vanredne situacije se upoznao sa Informacijom Ministarstva unutrašnjih poslova o posebno otežanim uslovima rada policijskih službenika koji su radili u periodu od 15.03. do 15.04.2020. godine, a koji su prouzrokovani pojavom virusa korona, kao i sa predloženim zaključkom da se svakom policijskom službeniku koji je u navedenom periodu radio najmanje tri sedmice isplati jednokratna novčana pomoć u iznosu od 1.000 KM.

“Predlaže se Fondu solidarnosti za obnovu Republike Srpske da u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, a imajući u vidu navedene razloge navedene ovog zaključka omogući isplatu jednokratne novčane pomoći za svakog policijskog službenika u iznosu od 1.000 KM”, saopšteno je nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Takođe, u saopštenju se navodi da je MUP RS dužan Fondu solidarnosti za obnovu Republike Srpske dostaviti spisak policijskih službenika koji ispunjavaju uslove za isplatu jednokratne novčane pomoći.

(Nezavisne, Foto: Nezavisne)