Majka ubijene djece u Bihaću završila na psihijatriji

Mjesto tragedije u Bihacu

Leila Sović, majka troje djece koju je u četvrtak veče u mjestu Mali Lug ubio njen suprug Admir, poslije čega je izvršio samoubistvo, nakon stravične tragedije hospitalizirana je u Kantonalnoj bolnici dr Irfan Ljubijankić u Bihaću.

Prema saznanjima “Avaza”, ona je dovezena sinoć u bolnicu u stanju velikog šoka, duboke boli, nevjerice. Ljekari su jedva uspjeli ostvariti kontakt s njom.

“Prenoćila je na Odjelu psihijatrije, gdje je zbog stanja u kojem se nalazi dobila terapiju. Danas je po nju došla rodbina i odvela je kući. Zbog svega što se desilo, njenog stanja, mora stalno biti pod nadzorom rodbine ili ljekara kako se njena zdravstvena situacija ne bi zakomplicirala”, kazali su iz Kantonalne bolnice.

Tijela svirepo ubijene djece, kao i njihovog oca Admira prevezena su u KB dr Irfan Ljubijankić radi obdukcije.

Mjesto zločina još osigurava bihaćka policija. Neslužbeno, čekaju da dođe neko od članova porodice da preuzme određene lične stvari.

Vlada Unsko-sanskog kantona proglasila je dan žalosti na području Kantona na dan ukopa troje maloljetne djece.

Tokom uviđaja pronađena bomba

Prilikom vršenja uviđajnih radnji u kući u kojoj je počinjeno ubistvo troje djece u bihaćkom naselju Mali Lug, pronađena je i eksplozivna naprava – bomba, potvrđeno je iz Tužilaštva USK.

Iz Tužilaštva su naveli da su sinoć oko 17 sati zaprimili dojavu o pronađenim tijelima troje djece i muškarca u mjestu Mali Lug, nakon čega je na lice mjesta izašla dežurna tužiteljka, kao i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK.

Uviđaj je započeo oko 20 sati, međutim zbog nepredviđenih okolnosti, u jednom trenutku je bio prekinut.

“Dežurna tužiteljka je na licu mjesta, prilikom vršenja uviđaja, uočila eksplozivnu napravu – bombu, radi čega je odmah pozvan vještak balističke struke koji je bombu deaktivirao”, istakli su iz Tužilaštva USK.

Uviđaj je okončan oko 23 sata.