Tuga: Dječaku majka i baka umrle od virusa korona, otac se bori za život

Sedmogodišnji dječak iz Velsa izgubio je majku (49) i baku (84) koje su preminule od korona virusa,  a sada se i njegov otac bori za život, prenosi Daily Mail.

Prijatelji su sakupili više od 10 hiljada evra pomoći za dječaka Evana Kadbija iz Kardifa dok čeka da mu se otac Kris vrati iz bolnice.

Dječakova majka Džulijan Kadbi preminula je 15. aprila od korona virusa, samo četiri dana nakon što je izgubila majku Džoan (84) koja je takođe umrla od bolesti Covid-19.

Džulijan je 16 godina bila menadžer za specijalističke usluge za mentalno zdravlje djece i adolescenata Univerziteta Vale.

Prijatelji porodice nakon strašnih vijesti sakupljaju novac kako bi pomogli dječaku i njegovom ocu, koji se takođe bori protiv korona virusa u bolnici.

Džulijan je bila u zdravstvenom odboru 30 godina, a karijeru je prvo počela kao medicinski sekretar po raznim odjeljenjima.

“S dubokom tugom moramo da vas obavijestimo da je Džulijan Kadbi preminula nakon što je testirana pozitivno na korona virus”, pisalo je u izjavi zdravstvenog odbora.

“Džulijan je bila voljena članica našeg tima, bila je jako topla i brižna i uvijek raspoložena da pomogne kolegama. Njena posvećenost je bila velika, igrala je centralnu ulogu u svemu što je radila, a njen fokus je bio na tome da se pruži najbolja usluga djeci i mladima”, naveli su u izjavi o majci nesrećnog dječaka.

(telegraf.rs)