Užas u Zagrebu: Žena i muškarac držali djevojku kao seksualnu robinju?

Zbog sumnji da su u protekla dva mjeseca držali 31-godišnju djevojku kao seksualnu robinju te je uz prijetnje tjerali da se prostituiše, policija je uhapsila 39-godišnju ženu i 45-godišnjeg muškarca s područja Zagreba.

Policija tvrdi da su djevojci početkom februara osumnjičeni uzeli dokumente, novac i telefon te je prisiljavali na prostituciju.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom i 39-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinili krivično djelo “Trgovanje ljudima” na štetu 31-godišnjakinje te zbog sumnje da je 45-godišnjak počinio i krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”.

Sumnja se da su osumnjičeni od početka februara do 14. aprila 2020. godine upotrebom sile i prijetnje, oduzimanjem ličnih dokumenata, mobitela i novčanih sredstava za život, na taj način ostvarili nadzor nad oštećenom, a sve s ciljem sticanja nepripadne imovinske koristi iskorištavanjem oštećene kroz seksualnu eksploataciju odnosno kroz njeno podvođenje.

Osumnjičeni su, sumnja se, na internetu objavljivali oglase u kojima su oglašavali pružanje polnih usluga muškarcima za novac, a s kojima je oštećena i imala polne odnose na raznim adresama. Na taj način oštećena je od početka februara do 14. aprila 2020. godine pružila polne usluge muškarcima svakoga dana, a sav novac dobijen od pružanja polnih usluga osumnjičeni su zadržavali za sebe.

U petak 17. aprila 2020. godine policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su pretragu osumnjičenih, kao i pretragu doma i drugih prostorija na adresi njihovog prebivališta na području Zagreba, kojom prilikom su pronašli ukupno 481 gram marihuane pakovane u više manjih plastičnih omota.

U subotu 18. aprila 2020. godine osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je krivična prijava podnesena nadležnom državnom tužilaštvu, javlja Jutarnji.