Američka vojska priznala: Da, to su bili NLO

Američka vojska objavila je video-snimak neidentifikovanih letećih objekata da bi, kako stoji u saopštenju Ministarstva odbrane, potvrdila incidente koji su se odigrali 2004. i 2015. godine.

Riječ je, naime, o video-snimcima koje su zabilježili piloti američke mornarice i koji već godinama „cirkulišu“ na društvenim mrežama. Jedan snimak je nastao u novembru 2004. godine, a preostala dva u januaru 2015.

Kako se navodi, ovi video-snimci su se neovlašćeno našli u javnosti 2007. i 2017. godine, a američka mornarica je još ranije potvrdila da su u pitanju snimci koje su zabilježili njihovi piloti, prenosi “Sputnjik“.

„Ministarstvo odbrane je objavilo video-snimke da bi razvejalo pogrešno shvatanje javnosti da li su ili nisu snimci koji cirkulišu stvarni i da li ih još ima. Fenomeni zabilježeni u vazduhu i dalje ostaju okarakterisani kao ‘neidentifikovani’“, kaže se u saopštenju.

Pentagon je utvrdio da snimci ne otkrivaju „osjetljive mogućnosti američkog sistema za nadgledanje“, kao i da „ne utiču na bilo kakve naredne upade u vojni vazdušni prostor“.

Objavljeni video-snimci, međutim, nisu doprinijeli rasvjetljavanju misterije o postojanju vanzemaljaca.