Muamer Zukorlić podržao Novaka Đokovića

Izjave Novaka Đokovića po pitanju vakcinacije gdje je istakao da je protivnik obavezujuće vakcinine da bi mogao da putuje u neke druge zemlje, izazvale su pravi zemljotres u medijima širom sveta, kao i na društvenim mrežama.

Ovo je postala tema dana nakon što se javio epidemiolog Predrag Kon, koji je poručio Novaku da se ubuduće drži dalje po pitanju oglašavanja o vakcinaciji, jer ima preveliki uticaj na ljude u Srbiji.

I dok ima mnogih koji su napali Novaka, ima i onih koji su na njegovoj strani, a jedan od njih je i muftija Muamer Zukorlić, koji je gostovao na Happy televiziji i pričao o aktuelnim temama vezanim za virus korona.

Dotakao se i Novaka Đokovića, koga je branio kao čovjeka koji se odvažio da kaže svoje mišljenje i ne prihvata tabuizaciju.

“Ne možemo da napadamo Novaka Đokovića samo zato što iznosi svoje mišljenje. Ne samo da ga napadamo, nego jako mi smeta taj inkvizitorski pristup. Njega napadaju zato što se odvažio da kaže svoje mišljenje. Napali su ga zato što ne prihvata tabuizaciju. Imali smo u srednjem vijeku inkviziciju, a sada imamo nove trendove, koji vam pod plaštom izgovora zaštite zdravlja, ne dopusštaju da kažete svoje mišljenje. Dva puta sam pogledao snimak, čovjek je rekao ‘nisam protiv vakcine, ali se zalažem za pravo izbora i da znam šta mi se ubrizgava’. Pa ja ga podržavam, evo neka zna Novak Đoković, sada ga podržavam više nego kada je pobjeđivao. I tada mi je bilo drago. Ali pravo na izbor i mišljenje ne smije se nikako zapostaviti. Ne smijemo pristati na tabuizacije”, istakao je Zukorlić.

Voditeljka mu je predočila da njegov uticaj može da ima loše posledice, kao što su epidemija morbila i sličnih bolesti zbog odbijanja vakcinacija.

“Neka imamo, problemi sa bilo čim, uključujući i vakcine, ne mogu se rješavati tabuizacijama, naredbama ‘nemoj ti, ti ćuti, ne smiješ o tome da govoriš’. Čak i da nije u pravu, uopšte ne analiziram da li je njegov stav dobar, ne bavim se time”, rekao je Zukorlić.

Voditeljka je predočila muftiji  rezultate ankete gdje mnogo više građana vjeruje Novaku Đokoviću nego Predragu Konu po pitanju vakcina, ali on nije bio iznenađen.

“Logično, znate zašto? Nije poenta oko sportiste. Poenta je da se on odvažio da se suprotstavi talasu. Neki mali čovjek je mogao da kaže, ali ga niko ne bi čuo. Imaš prevelik uticaj, pa podržiš ono što je trend, onda je super, svi te veličaju, ti si naša ikona. Dok god imamo ljudi odvažnih, pogotovo sa velikim uticajem, mi imamo šansu. Meni se to, pored cijelog haosa na Balkanu, dopada. Ne mogu da se pomirim s time da mi iz ovoga ulazimo u hvalospjev raznih diktatura i totalitarizma. Zaboravljamo sve druge anomalije koje iz toga proizilaze.

Ovdje običan narod nije podržao Novaka jer misli da se bolje razumije od Kona u medicinu, već narod u ontološkoj suštini ima da zna da prepozna iskrenost i ispravnost. Običan građanin, koliko god izgledao siromašan, nepismen, nemoćan, prepoznaje to da se neko pobunio poplavi, ne voli narod jednoumlje, cunamije, totalitarno, ma koliko ono bilo efikasno. Molio bih da to očuvamo”, zaključio je Zukorlić, prenio je Telegraf.

Pogledajte njegovo gostovanje i stavove o Novaku Đokoviću: