Srbin istrčao polumaraton oko zgrade u terminu za šetnju ljubimaca

Aleksandar Eić iz Topole (29) nije dozvolio sebi da se zapusti u vrijeme pandemije korona virusa – istrčao je polumaraton oko svoje zgrade!

Eić je redovan učesnik brojnih velikih trka, a ovaj potez posvetio je svima koji su u izolaciji ili zaraženi od korona virusa, usput je napravio i lijepu motivaciju svima koji lako odustaju od treninga.

“U organizaciji Slobodana Jotića i Dragana Krsmanovića istrčao sam vanredni individualni polumaraton od 21.1 km u krugu od 200 metara oko moje zgrade. S obzirom na policijski čas, trčao sam uveče u terminu za šetnju psa, sa kojim sam i trčao, jer nisam bio u mogućnosti da trčim zbog posla. Ceo polumaraton je istrčan oko zgrade u krugu od 200 metara”, kaže ovaj mladić.

On je na ličnom primjeru želio da dodatno motiviše sve.

“Želim da pokažem da je moguće trenirati kod kuće, bićete psihički stabilniji i naravno, fizički ćete održavati formu. Ja sam imao povredu 2014. kada mi je napukao prednji ukršteni ligament, doktori su rekli da je koleno za operaciju i da bi najviše sat vremena smeo trenirati dnevno. Uspeo sam bez operacije da se oporavim, koliko je bilo moguće, a posle toga sam istrčao 18 polumaratona u svim državama bivše Jugoslavije, zatim 1 maraton od 42km i nekoliko manjih trka. Nema izgovora, granice su samo u vašoj glavi”, zaključio je Eić, piše “Telegraf.rs“.