Dodik: Autoput Banjaluka-Doboj jedna od velikih radnih pobjeda Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da će puštanjem u saobraćaj dionice auto-puta od Hrvaćana do Prnjavora krajem septembra ili u prvim danima oktobra biti ostvarena jedna od velikih radnih pobjeda Srpske, jer će time biti završena izgradnja auto-puta Banjaluka-Doboj.

Republika Srpska će s ovim auto-putem imati 120 kilometara auto-puta. Svi težimo ka boljem i uspješnijem, a Prnjavor će izgradnjom auto-puta dobiti i jednu od najfrekventnijih i najrazvijenijih industrijskih zona – rekao je Dodik novinarima na Vučijaku kod Prnjavora.

Prema njegovim riječima, završetak izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj biće jedna od velikih infrastrukturnih pobjeda Srpske.

Predsjednik Srpske je naglasio da je Prnjavor jedna od važnih, razvijenih i veoma dinamičnih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj u kojoj je vidljivo da se svaki dan nešto novo radi.

Dodik je podsjetio da je u ovoj lokalnoj zajednici prije četiri-pet godina potpuno bio zaustavljen razvoj, te da nije bilo vidljivog napretka, jer nije postojala saradnja sa republičkim institucijama.

– Prnjavor je reagovao, /Darko/ Tomaš je izabran za načelnika i zato što je sada dobra saradnja između lokalnih organa vlasti i Republike dolaze ovakve investicije. Želim da čestitam načeniku Tomašu, njegovom timu, svim rukovodiocima i narodu na vidljivom razvoju – rekao je predsjednik Republike Srpske.