Vlasnik Violete kupio objekat na dubrovačkom Stradunu.

Bombonjera Dubrovnik

Petar Ćorluka, vlasnik firme Violeta iz Gruda, kupio je jedan od atraktivnih objekata na dubrovačkom Stradunu.

Riječ je o objektu na raskrsnici Straduna i ulice Zamanjina u čijem je prizemlju već dugi niz godina smještena radnja Kraš Bonbonnière.

Posljednjih je mjeseci s građevinskim inženjerima sagledao sve potrebe oko sanacije objekta, a usporedno s tim Ćorluka je zatražio i konzervatorske smjernice za obnovu.

Ovaj uspješni hercegovački poduzetnik u isto vrijeme intenzivno razmišlja, potvrdio je to u telefonskom razgovoru za DuList, o namjeni budućeg objekta.

Na pitanje planira li svoju novu nekretninu pretvoriti u apartmane, što je najčešći slučaj s tako atraktivnim lokacijama unutar povijesne jezgre, Ćorluka priznaje kako još nije potpuno definisao namjenu, no ima viziju.

Cilj mi je stvoriti novu vrijednost

“Cilj mi je definirati i stvoriti novu vrijednost kako bi i sami Dubrovčani, ali i turisti bili zadovoljni i imali nešto što dosad nisu imali. Dubrovnik je destinacija koju zna cijeli svijet, ali ima jedan problem. Potpuno lošu ponudu. Strašno me smeta jednoobraznost ponude na Stradunu i siguran sam se tu može napraviti dobar posao”, ističe Ćorluka.

Spomenuo je kako je nedavno posjetio Porto Montenegro na crnogorskoj rivijeri gdje je sve prepuno ekskluzivnih trgovina. Znači li to da je spreman pokušati dovesti neke od svjetski priznatih modnih brandova na Stradun, Ćorluka odgovara:

“Ne razumijem zašto se tako nešto ne bi moglo otvoriti u Dubrovniku. Takvog sam razmišljanja, međutim još uvijek moram proučiti što to točno Dubrovniku nedostaje, kakva je potražnja, a i zašto, s druge strane, ovako funkcionira ponuda. Ono što sam za sad uočio je da Dubrovnik nema ponudu kakvu zaslužuje i cilj mi je nešto poduzeti”, rekao nam je Ćorluka. Inače, kako je najavio uskoro planira održati sastanak s vlasnicima Kraša kojima najam poslovnog prostora na Stradunu ističe krajem marta.