Predložen pritvor za osumnjičenog da je majku bacio sa balkona

Obračun se navodno desio u jednom noćnom klubu u centru Banjaluke, a tom prilikom specijalci su zadobili teške tjelesne povrede zbog čega im je ukazivana i ljekarska pomoć. Kako nezvanično saznaje pomenuti list, motiv sukoba je to što su pripadnici Specijalne jedinice policije pokušali ući u klub naoružani, što im I.A. nije dozvolio, jer tu navodno radi kao obezbjeđenje. U policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su da je jedna osoba uhapšena zbog nanošenja teških tjelesnih povreda. "On se sumnjiči da je u ugostiteljskom objektu nanio povrede dvojici muškaraca zbog čega im je ukazana ljekarska pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske", rekla je portparol PU Banjaluka Marija Markanović. Ona je potvrdila da povrijeđeni muškarci jesu pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, ali da to veče nisu bili na dužnosti. "O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilatšva Banjaluka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenog", pojasnila je Markanovićeva. Neimenovani izvor "Euro Blica", navono blizak istrazi, pojasnio je da se to dešavalo pred kraj radnog vremena. On je rekao da je I.A. prilikom obračuna jednom od policajaca nanio povredu jagodične kosti. "Drugi policajac prošao je mnogo teže, njemu je Arsenić slomio vilicu i izbio nekoliko zuba", pojašnjava neimenovani sagovornik.

Tužilaštvo je predložilo Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu da odredi jednomjesečni pritvor tridesetosmogodišnjem muškarcu iz Milića M.Ž. zbog sumnje da je ubio majku.

Prijedlog o određivanju pritvora podnijelo je Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu – Područna kancelarija u Vlasenici.

Iz Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu je saopšteno da se M.Ž. sumnjiči da je 21. decembra, oko 23.00 sata, u alkoholisanom stanju, bacio sa balkona stana majku čiji su inicijali D.Ž. koja je od posljedica povreda preminula na licu mjesta.

Prethodno je M.Ž. bez bilo kakvog povoda počeo razbijati stvari po stanu i bacao ih kroz prozor spavaće sobe, a zatim i sa balkona, sa kojeg je bacio majku koja je provjeravala koje stvari su bačene.

Osumnjičeni je živio sa roditeljima u stanu koji se nalazi u Ulici Vuka Stefanovića Karadžića u Milićima.

Srna nezvanično prenosi da je Miljan Žarković ubio majku Desu.

Okružni sud u Istočnom Sarajevu trebalo bi da se izjasni o prijedlogu Tužilaštva u roku od 24 časa.