Sin ministra Bogdanića imao saobrareću u Tesliću

Uviđaj policija Republike Srpske
Uviđaj policija Republike Srpske

Nikola Bogdanić (20), sin ministra zdravlja i socijalne zaštite RS Dragana Bogdanića, u nedjelju uveče imao je saobraćajnu nesreću u blizini jedne benzinske pumpe u Tesliću.

U ovoj nesreći jedna osoba je navodno zadobila povrede i prevezena je na liječenje u dobojsku bolnicu.

Do nesreće je došlo oko 21 čas i u njoj su učestvovali Bogdanić sa vozilom „tuareg“ i automobil „fiat“ koji je vozio Goran K. (49), a koji je tom prilikom povrijeđen.

U Policijskoj upravi Doboj potvrdili su da se dogodila nesreća i da je riječ o privatnom automobilu.

Iako su pojedini mediji prenijeli informaciju da je Bogdanić vozio službeni automobil Ministarstva, oni su to u ponedjeljak ujutro demantovali.

Iz Ministarstva zdravlja rekli su da je njihov automobil bio parkiran u garaži Administrativnog centra Vlade RS.

“Sva službena vozila Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske u nedjelju su se nalazila u garaži Administrativnog centra Vlade Republike Srpske i nijedno nije učestvovalo u bilo kakvoj saobraćajnoj nezgodi” rekli su u ovom ministarstvu.

Oni su istakli da je Nikola Bogdanić, nakon što mu je vozač u drugom automobilu oduzeo pravo prvenstva (sve dokumentovano u policijskom zapisniku), doživio saobraćajnu nesreću u nedjelju uveče u Tesliću, vozeći automobil  „tuareg“, 2006. godište u vlasništvu svoje majke, supruge ministra Dragana Bogdanića.

“Službeni automobil Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS iste marke „tuareg“, registarskih oznaka „A75M275“, 2011. godište, u to vrijeme bio je u parkiran u garaži Administrativnog centra Vlade Republike Srpske” dodali su u ovom ministarstvu.