Detalji iz života Džesike Albe koje malo ko zna

Američka glumica Džesika Alba danas, 28. aprila, slavi 39. rođendan, a neke detalje iz njenog života malo ko zna.

Sa 11 godina nagovorila je mamu da je odvede na takmičenje u glumi na Beverli Hilsu, gdje je pobijedila i dobila prvu nagradu, odnosno besplatne časove glume.

Uskoro je pronašla svog agenta, a s 13 godina dobila je prvu ulogu u filmu “Kamp za nigdje”. Alba se pojavila i u nekoliko reklama, među kojima su bile i one za popularni “Nintendo” i odeću “J. C. Penney”.

Glumica često ističe kako je prvo zaplivala, a tek onda prohodala, jer je njena majka Ketrin radila kao čuvar plaže. Džesika se nije uobrazila kada je postala poznata širom svijeta zbog filmova “Honey”, “Fantastična četvorka” i “Dan zaljubljenih”.

Glumica je 2011.godine pokrenula i firmu “The Honest Company”, koja se bavi proizvodnjom proizvodom dječjih pelena i kozmetike, a istakla je da ju je rođenje njene ćerke Honor inspirisalo na to.

Samo godinu dana kasnije zbog svoje kompanije je nominovana za najmoćniju ženu godine. Alba je istakla da joj u pokretanju i rastu kompanije nije pomogla njena slava, već naporan rad.

– Puno ljudi može biti zvijezda, ne morate imati neki talenat da biste to bili. Važnija je odlična ideja – rekla je glumica.

Vrijednost kompanije 2017. godine je procijenjen na milijardu dolara, a te iste godine se suočila i s dvije tužbe zbog pronalaska plijesni na dječjim, vlažnim maramicama. Nagodbe su postignute van suda.

Alba voli da pomaže u humanitarnim akcijama, a svojevremeno je ponudila besplatne časove glume kako bi sakupila novac za istraživanje AIDS-a.

Ona posvećuje puno pažnje zdravom životu jer se kao dijete borila s upalama pluća nekoliko puta godišnje i imala je astmu.

Tata joj je radio u vojsci, pa se često selila s roditeljima i mlađim bratom Džošuom, koji je takođe glumac. Džesika je šokirala javnost početkom 2000-ih priznajući da se borila s anoreksijom jer je bila opsjednuta težinom.

– Mnoge djevojke su patile od takvih poremećaja, i ja sam, nažalost, jedna od njih – ispričala je.

Džesika je jedna od rijetkih holivudskih glumica koje ne pristaju na golotinju u filmovima. U akcijskom trileru “Machete” iz 2010. postojala je golišava scena, ali je glumica objasnila da je njen donji veš uklonjen kompjuterski. Alba uvijek u svojim ugovorima ima dio koji ističe da se neće skidati do kraja.

Glumica se 2006. godine sukobila i s poznatim časopisom za muškarce “Playboy”. Urednici su htjeli da iskoriste njenu fotografiju na naslovnoj strani, ali nisu dobili njeno dopuštenje, pa im je zaprijetila tužbom. Džesika se nije pojavila u magazinu, a sada već pokojni Hju Hefner, joj se izvinio.

Malo ko zna da su Albi velika strast motori “Harli Dejvidson”, ali se od svega u životu ipak najviše pronalazi u majčinstvu.

– To je najljepše iskustvo koje sam doživjela – rekla je glumica.

Inače, Džesika je od 2008. godine u braku s filmskim producentom Kešom Vorenom (41) i imaju dvije ćerke Honor (11) i Hevn (8) i sina Hajesa (2), a često je bila na popisima najseksi žena svijeta.

(Telegraf.rs)