Nova teorija o Kimu: Bio je dobro do sedam ujutro, onda je nestao

Nakon brojnih glasina da je sjevernokorejski lider Kim Džong Un teško bolestan, pa čak i da je preminuo, sada se u nizu teorija o sudbini diktatora pojavila još jedna.

“Moguće je da je Kim Džong Un povrijeđen tokom testiranja kratkometražnih krstarećih raketa koje je bilo izvođeno 14. aprila”, izjavio je bivši visoki zvaničnik Radničke partije Sjeverne Koreje.

Li Jong Ho, koji je prebjegao iz Sjeverne Koreje u SAD, dodao je da takvo testiranje raketa nije moguće sprovesti bez naređenja glavnog zapovjednika, što znači da je Kim Džong Un bio dobro do 7 sati ujutro toga dana, kada su rakete ispaljene.

“Nije ga bilo u izvještajima o testovima, a nisu objavljeni ni snimci ispaljivanja raketa i obuke borbenih aviona, što upućuje na mogućnost da se dogodila neka neočekivana nesreća”, rekao je Li, prenosi Donga.

Li smatra da se Kim možda razbolio nedugo nakon ispaljivanja raketa, te da jedan korejski odbor ne može da objavi snimak testiranja bez Kimovog odobrenja.

Kada je riječ o glasinama da je Kim u vegetativnom stanju nakon operacije srca, Li smatra da to nije točno.

“Svi Kimovi ljekari su iz bolnice Bongva u Pjongjangu, a druge bolnice nemaju ljekare koji bi mogli da ga operišu”,  dodao je Ho.

Podsjetimo, danima se spekuliše o zdravlju Kim Džong Una, čak se pojavila i glasina da je preminuo. Na kraju su to opovrgnuli južnokorejski zvaničnici, ali lidera još uvijek nema u javnosti, niti njegovih skorijih fotografija.

(Telegraf.rs)