Djevojka iz Kozarske Dubice radi u automehaničarskoj radnji

Lana Tatić

Lana Tatić (18) iz Kozarske Dubice za razliku od svojih vršnjakinja nema vremena za izlaske i provod. Ona zarađuje novac radeći kao automehaničar, vozi kamione, radi sa bagerom, radi zidarske poslove i tako zarađuje sebi za život jer ne želi da bude kako kaže na teretu svojih roditelja.

“Ponosno mogu reći da imam 18 godina i da sam naučila dosta stvari u životu.

Zapravo to je od malih nogu tako, ja se nikad nisam igrala sa lutkama, uvijek sam imala kamioniće, autiće i eto danas sam tu gdje jesam. Počela sam sa kiperom, kamionom kad sam imala sedam godina, tada sam prvi put sjela za volan. Sad sam prešla na šlepere i cisternu vozim uz tatu”, priča Lana za portal dnevnick.com.

Lani radni dan počinje u 8 ujutro. Po dolasku na posao u servis, automobil je već čeka na dizalici. Ni jedan posao joj kaže ne pada teško.

“Dosta sam imala situacija kada su ljudi došli i kad su vidjeli mene u radioni kao žensko i uvijek su bila ta pitanja, otkud ja tu, je li ja to volim, je li znam? Ali, opet na kraju su bili zadovoljni”, priča Lana.

Cilj joj je kaže da sama zarađuje novac. Ne želi da traži pomoć svojih roditelja, jer se osjeća jakom i snažnom.

“Ja ne dijelim poslove na muške i ženske. Ja i perem suđe, radim sve kućanske poslove i vozim kamion i vozim bager i radim sa tim i popravljam auta i ništa mi nije teško”, dodaje Lana.

Lana svojim vršnjacima poručuje da slijede svoje snove da ne odustaju od onoga što vole i da se malo trgnu i krenu raditi, jer mnogo je kaže mnogo je ljepši osjećaj kada imate svoj novac i kad zarađujete sami za sebe.